Om ACTION

ACTION Tools

ACTION Tools Corp. grundades i Taiwan 1975. Man har sedan 1977 tillverkat krafthylsor för slående verktyg. ACTION räknas idag som den ledande tillverkaren i Taiwan av krafthylsor för både elektriska och pneumatiska verktyg. ACTION finns idag representerade i över 40 länder globalt.

Företagets filosofi är "Kvalitet, Service, Pålitlighet och Förbättring" i allt man gör. För att säkerställa att Action alltid har nöjda kunder genomförs en sträng kvalitetskontroll av allt från material till design, och från tillverkning till slutbesiktningen av produkterna.

Produkter

ACTION krafthylsor är tillverkade för industriellt bruk av det bästa materialet, krom-molybden legerat stål, för att användas tillsammans med slående eller segdragande verktyg.

ACTION krafthylsor tillverkas med en sänksmides process följt av en noggrann härdnings- och ytbehandlingsprocess, allt för att leverera högsta materialstyrka, hårdhet och slitstyrka.

ACTION 6- och 12-kant krafthylsor har avrundade hörn, detta ger utrymme för bulthuvudets spetsar. Vridmomentet anläggs då på bulthuvudets sidor, istället för på spetsen, vilket ger ett bättre resultat vid åtdragningen och mindre slitaget på bulthuvudet. 

ACTION Surface Drive krafthylsor är utformade för att endast driva på mitten av ett bulthuvuds sidor. Surface Drive krafthylsor rekommenderas när bulthuvudets spetsar är slitna (avrundade), men också för bultar av mjukare material eller med polerade ytor.

Verktygsfästet, för drivtappen, i krafthylsorna har också avrundade hörn, detta medför att verktygets drivtapp får den bästa anläggningsytan och att kraften från verktyget överförs till krafthylsan på en större yta samt minskat slitage på verktygets drivtapp.

Tunnväggiga krafthylsor, reducerande adapters och universalknutar säljs utan garanti. Detta på grund av att de kan utsättas för större krafter från mutterdragare än de är designade för.

Om du saknar någon produkt, typ eller storlek, är du välkommen att kontakta oss. Utöver detta lagerhållna sortiment, har vi även vissa specialprodukter.

Säkerhet

Använd alltid skyddsglasögon när slående verktyg används

Håll ej i hylsan när den roterar

Använd bara hylsor som är i gott skick. Skadade hylsor kan reducera den slående kraften och riskerar att spricka samt orsaka personliga skador

Använd bara en låspinne för krafthylsan som är designad för ändamålet

Alla ACTION krafthylsor är tillverkade enligt ISO 1174-2 och ISO 2725-2

EUs maskindirektiv, 2006/42/EG samt ISO 11148-6, fastställer att endast krafthylsor får användas vid arbete tillsammans med slående verktyg

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.